Над 10 души са арестувани след акция на ГДБОП  във

...
Над 10 души са арестувани след акция на ГДБОП  във
Коментари Харесай

Над 10 задържани след акция на ГДБОП срещу далаверите при строежа на ``Хемус`` |

Над 10 души са задържани след акция на ГДБОП  по отношение на следствието на градежа на автомагистрала " Хемус " , заяви Българска национална телевизия. 

Арестувани са хора от три регионални града. Сред тях има и чиновници на строителна компания от Благоевград.

ГДБОП проверява придвижването на парите за градежа на автомагистрала " Хемус ". Разпитани са над 20 души. 

Според източници на Българска национална телевизия, сега чиновници на ГДБОП влизат в офисите на няколко компании, които имат контракти с " Автомагистрали " за строителството на " Хемус ".

Арестите идват няколко дни след като .

В петък те дадоха брифинг, на който стана ясно, че над 1 милиарда лева са " подарени " на неоткриваеми компании, унищожена е гора, десетки документи са с погрешно наличие, има едва трасе със свлачищни зони, върху което би трябвало да мине автомагистралата. Освен това 4, 5, 6, 7, 8 и 9 сектор са противозаконни, защото нямат разрешителни за градеж и не са стартирани процедурите по отчуждаване, а има предплатено преведени средства. 

Комитова заяви, че по време на ръководството на ГЕРБ е стартират градеж макар неналичието на разрешителни. Тя разяснява още, че след ежедневните включвания онлайн на някогашния министър председател от " Хемус " е останала с усещането, че градежът е на доста напреднал стадий, само че се оказва, че се се строят единствено 51 км. и 300 м. след Ябланица към Плевен.

Рашков пък беше безапелационен, че прокуратурата " няма афинитет към следствия, които засягат някогашните ръководещи и някогашния министър-председател ".

В края на октомври пък за градежа на " Хемус ". Ден по-рано, във връзка със същото следствие, имаше.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР